Logosmall

10% Korting op REDKEN

  • Geplaatst op
  • Door Lisa van Zuylen
10% Korting op REDKEN

REDKEN is een alom geprezen haar producten fabrikant met vele fans over de hele wereld.

REDKEN 10% KORTING

We geven je maar liefst 10% korting op alle REDKEN producten! Dus doe er je voordeel mee en bestel nu met de kortingscode: REDKEN10WK

Ga naar alle REDKEN producten toe.

GESCHIEDENIS VAN REDKEN

Paula Kent heeft Redken Laboratories in 1960 mede opgericht. Als jonge actrice eind jaren '50, toen haar veel gebleekt werd, werd Paula geteisterd door dun haar en een gevoelige huid. In Hollywood had ze op de set flink last van allergische reacties voor de producten die gebruikt werden door de haar- en make-up artiesten. Ze bezocht dermatologen en professionele kappers voor een oplossing, maar niemand kon haar de wetenschap achter de producten uitleggen. 

In een moment van inspiratie realiseerde Paula zich dat ze miljoenen andere mensen kon helpen die zachtaardige, hoge kwaliteitsproducten nodig hebben. Daarnaast zag zij in dat professionele haarartiesten de scheikunde van haar en huid, product ingrediënten en hun relatie met prachtig en gezond haar moesten weten.

Met behulp van $3,000 die ze verdiende voor een bierreclame begonnen Paula Kent en haar kapper Jheri Redding (zo ontstond de naam REDKEN) met drie producten en een intensief educatie programma voor kappers. Zo ontstond Redken. De formules waren gebaseerd op drie principes:

  • Protein technologie (omdat haar voornamelijk uit proteïnen bestaat).
  • Een zurige pH waarde van 4.5 tot 5.5, gelijk aan de natuurlijke pH waarde van het haar en de huid.
  • Producten die exclusief aangeraden werden door gediplomeerde cosmetologen in professionele salons.

 

Op deze manier revolutionaliseerde Paula Kent de professionele haircare wereld voor zowel stylisten als klanten. Haar ondernemerschap en nalatenschap ondersteunt het merk vandaag de dag nog steeds.